úterý 14. ledna 2014

Jarní semestr v -14ti

Včera mi začal jarní semestr. Je to trochu k pousmání, když teprve v neděli začala ve Finsku opravdová zima. Teplota šla ze dne na den o 15 stupňů dolu, trochu sněhu k tomu a je to. Dneska bylo přes den -13°C. Šli jsme dopoledne na procházku, protože v úterý ráno nemusím do školy, a prozkoumali jsme moře v Tokoinranta (záliv kousek od nás) a vypadá to nadějně, led je hladký, sníh na něm není, třeba se bude dát za pár týdnů bruslit.

 

Jinak tedy chodím od včera opět do školy. Patřím k těm lidem, kteří jsou schopní být nervózní již posledních několik dní před prvním školním dnem po prázdninách. Nervózní znamená spíš depresivní. Nakonec to nikdy není tak hrozné, jak si to představuju. První dva dny proběhly zcela v klidu. Taky mám k předmětu "Digital kultur i humaniora" (předpokládám, že to nemusím překládat) nový blog, kde mám publikovat jeden až dva články týdně podle různých zadání. Většinou je to nějaké shrnutí a reflektování článků, které na hodiny čteme. Kdyby někoho zajímalo, tak zde: http://sarkasdigitalkultur.wordpress.com/ Moji milí spolužáci z Brna musí přimhouřit oči nad tím, že stále neumím správně ordföljd, předložky a určitý a neurčitý tvary :)


A nakonec inspirace na můj aktuálně nejoblíbenější dezert. Spodní díl: rozdrobené sušenky digestive s trochou másla, prostřední díl: polotučný tvaroh rozmíchaný s kapkou mléka a lžičkou vanilkového cukru, vrchní díl: rozmrazené borůvky. Díly na sebe, nechat pár hodin v lednici a pak sníst. Žádná mouka všude po kuchyni, žádné pečení a málo cukru. To já ráda! A k tomu meduňkový čaj. Vše stylově na čajovém setu od Marimekko.

Pěkný týden přeji!

Žádné komentáře:

Okomentovat