čtvrtek 2. ledna 2014

Hyvää uutta vuotta

Nový rok je tu! Vše dobré! Doufám, že rok 2014 zase přinese spoustu zajímavých zážitků!

Vánoce v Imatře utekly jak voda. Já mám Vánoce fakt ráda. Je to čas odpočinku a přesně tak to bylo i letos. Letos jsem si mimo odpočinku obstarala i nového koníčka. Vypla jsem na dva týdny počítač a začala jsem plést. Za pár dní jsem měla v ruce (na hlavě) svojí první vlastoručně upletenou čepici. Ruční práce jako forma odpočinku mi příjdou vysoce účinné a já si tímto dávám předsevzetí - ve volném čase méně surfování na internetu, více vlastoručně upletených čepic na hlavách přátel a příbuzných :) A mimo čepice jsem již tradičně umíchala bramborový salát, který má již tradičně velký úspěch.



Na Silvestra jsme byli se Simem sami doma v našem bytečku v Helsinkách a užili si klidný den s dobrým jídlem a pitím. Z původního plánu dělat tapas, se vyklubaly jednohubky s lososem, chorizem, sušenýma rajčatama a rukolou na finském žitném chlebu. Pak jsme odlévali cín, což je fisnká silvestrovská tradice. Je to vtipné, ale mě jedna várka vyšla jako houby - takže letos bude hodně hub v lese. Mám radost! O půlnoci jsme se vydali na procházku k vodě kousek od Hakaniemi, odkud byly vidět ohňostroje. Překvapilo mě, jaké rakety se tu dají koupit pro vlastoruční odpalování. My jsme se nezmohli ani na prskavku letos. Zakončili jsme to estonskýma bublinkama a šli jsme brzo spát.





Dneska je prvního ledna - ospalo, pochmurno, šedivo. Mám trochu chmury z končících prázdnin a zítřejšího nástupu v práci v 9 ráno. Ale bude zase veselo. Třeba zítra večer, až půjdem bruslit. Mějte se fajn a dobré vykročení do roku 2014.

Šárka


6 komentářů:

  1. Premyslim, Sarko, co z tech cinovych odlitku na obrazku jsou ty houby. Trochu to vypada jako, kdyz delal Hynek cukrovi a valel takovy hovinka a taky tomu rikal houby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vpravo dole :) Hynek ma dobrej styl!

      Vymazat
    2. Aha...tak to jo. Hynkovo houby byly spis ty vpravo nahore :-)

      Vymazat
  2. čepice i houby jsou fajn! do nového roku co nejvíce sluníčka a modré oblohy přeji! JanoBrno

    OdpovědětVymazat
  3. ahojky, zaujal mě tvůj blog a chtěla bych se o tvé stáži dozvědět víc. Myslíš, že bych tě mohla kontaktovat? děkuji,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě můžeš :) mail mám sarkapro(zavináč)gmail(tečka)com

      Vymazat