neděle 25. listopadu 2012

Seurasaari


Příjemný víkend je opět za námi a je tu opět nepříjemná neděle a myšlenky se ze sauny přesunuly na to, že zítra ráno musim vstát a pak ještě čtyřikrát, než zas bude víkend. Naštěstí se blíží dobré časy v podobě státního svátku 6.12., který vychází zrovna na čtvrtek a tak bude prodloužený víkend. A pak taky bude pracovní vánoční večírek a určitě další jiné vánoční večírky a Vánoce jsou vlastně přesně za měsíc.

V pátek jsme si udělali českou sauna party u Martiny. Přišla i Jana s Hynkem a řekla bych, že chodit do sauny je fakt asi to nejlepší, co se dá v listopadu dělat. Tenhle týden jsem byla třikrát!


No a dneska jsme vyrazili se Simem, Janou, Hynkem a Jirkou na Seurasaari, což je ostrov v Helsinkách. Mhd se tam člověk dostane za deset minut, pěšky za půl hodiny z centra. Je to tam fakt pěkný, zčásti kvůli tomu, že tam je skanzen. Sice přes zimu zavřený, ale staré dřevěné domky jsou pěkné i zvenku! Kolem dokola ostrova jsou stezky na procházky, člověk může taky zalézt do lesa a na jednom místě je venkovní ohniště/gril, kde si člověk může zatopit a opéct si buřta...párek se dá taky zakoupit v malé budce u ohniště. Suché dřevo nachystané ve voděodolné bedně. User friendly.



trénink na rodičovství :)


Žádné komentáře:

Okomentovat