sobota 12. října 2013

Barvy podzimu podruhé

Asi bych se hned ze začátku měla omluvit za tohle podzimní spamování. Ale když ono je těžké se tomu ubránit. Jsem v Helsinkách již třetí podzim po sobě a takovýhle počasí a barvy jsem snad nikdy neviděla. Nebo si to nepamatuju. Nebo jsem neměla potřebu to všechno fotit a nahrávat na blog. Každopádně letos si to užívám, asi taky proto, že moc neprší a je relativně teplo. Na Finsko v polovině října určitě neobvykle.  Je taky vidět, jak tyhle barvy a teplota působí na Finy, kteří se rozhodně víc smějí a dovádějí v šustícím listí. A všechno to taky fotí a nahrávají na instagramy. Tyhle fotky jsou z dnešní procházky po městě a po městských parcích. Dokonce jsme si udělali zase mini piknik při západu slunce. Prostě dobrý no :)

Hezký zbytek víkendu přeju!
Jo a mám nový číslo, kdyby mi někdo chtěl napsat +358401873712.


Töölönlahti je zátoka mezi centrem a Kalliem a jde kolem ní běhat.


Kaivopuisto, krásný park v centru u moře.

Piknik v trávě s výhledem jako na předchozí fotce

Ruisleipä tosi tumma - tosi hyvä!

moře. co dodat.

 
Na kaupatori byly teď slavnosti herinků, které jsem bohužel propásla, ale krásné historické lodě tam ještě dneska kotvily



Na kaupatori během dne probíhají trhy, dneska tam probíhal tenhle západ slunce.


I am a bit sorry for all this autumn colours spamming. This time of the year is so beautiful that I have to control myslef not to take like 1000 pictures every day. It's been quite warm these days and the colours just unbelievable. All those pictures are from today walk around Helsinki. We even took a little picnic with us and enjoyed bread and tea with a view of the sea in the Kaivopuisto park.
Have a nice rest of the weekend everyone.
Oh and one thing - I changed my Finnish number so if you want to send me nice messages here is the new one: +358401873712.

2 komentáře: