středa 26. března 2014

Pěstování bazalky na školním dvoře zní jako dobrý nápad!

Nemám teď v hlavě nic moc jiného, než školu a odpočítávání týdnu do Velikonoc, po kterých už mě čeká jen dva týdny a v těch dvou týdnech ještě k tomu exkurze do Kodaně. To bude fajn. Do té doby však ještě pár týdnu pilné práce do školy.

Jedna věc mě ale zaujala, univerzita nabízí pronájem speciálních pytlů, které se využívají na pěstování zeleniny (možná mají nějaký speciální název, který já neznám). Je to projekt, který běží přes léto na různých pozemcích univerzity, které jsou přes léto víceméně opuštěné. Člověk si může ten pytel (nebo půlku pytle) za nějaké to euro pronajmout a pěstovat si, co uzná za vhodné. Vtipné je, že jedno ze stanovišť je například ve dvoře budovy, kde chodím skoro každý den na hodiny. Je to v úplném centru Helsinek. Vzhledem k tomu, že letos celé léto strávím v Helsinkách, nad tím začínám vážně uvažovat. Připadá mi to jako zajímavý projekt. Nemáte s pěstováním v pytlích někdo zkušenost? Ráda bych se dozvěděla víc!

Takhle to může vypadat - obrázek je z Londýna.
A tady je video, které s pěstováním nemá nic společného, ale které mě velmi pobavilo. O tom, jak se dva finští turisti v LA ocitnou na natáčení nějaké Talk Show, a jak jsou z nich Američani paff. Je to fakt sranda :-)

4 komentáře:

  1. Šárko, to je výborný nápad s tím pytlem. Jdi do toho. Každopádně o to požádej! Na menší půlku si vysej špenát, na větší půlku rukolu (roketa= wild rocket). Nic jiného teď na jaře nemá cenu. Výnos na několik skvělých večeří je zaručen! Pozdravy. táta

    OdpovědětVymazat
  2. Takhle pěstuju rajčata v plastových pytlích na balkoně. Kdepak zelináři, ty rajčatové tenisáky si strčte někam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsem zvědavá, jak to tu ve finském podnebí poroste :-)

      Vymazat