čtvrtek 29. května 2014

Těžké rozhodování

Přesně za měsíc nám končí smlouva v našem mini bytečku v Kalliu. Situace s bydlením je v Helsinkách dost blbá. Je víc možností: studentské bydlení, státní byty a nebo soukromý trh. Studentské byty mají hned několik výhod mezi které patří hlavně cena a velikost. Nevýhodou je poloha některých z nich. U státního bytu je to podobné, ale ještě se k tomu musí přidat nevýhoda v několikaměsíčních pořadnících. Soukromý trh - ceny jsou opravdu dost astronomické a navíc na každý byt, který se objeví na internetu, je většinou několik desítek zájemců.

My jsme včera dostali nabídku od Hoasu (organizace, co se stará o studentské ubytování) na byt v Kontule. Má svoje výhody, je víc jak dvakrát větší než naše garsonka, má balkón a nájem je nachlup stejný, jako platíme teď. Takže dobrý.

Jenže jsme si strašně zvykli, Kallio je prostě Kallio, je to do centra 15 minut na kole, půl hodiny pěšky. Je tu spoustu pěkných míst okolo, příroda a žije to tu. Jsou tu prostě ideální podmínky k pohodlnému životu. Teď máme dvě možnosti - vzít levnou a dalekou Kumpulu a nebo začít stresovat a hledat další byt v blízkosti, který bude dvakrát tak dražší a dvakrát menší.

Nakonec to asi dopadne, že vezmeme byt v Kumpule a budeme se snažit o přesun v rámci Hoasu do jiné lokace. Uvidíme. Dneska se tam jdeme podívat, do bytu nás nikdo nepustí, ale alespoň otestujeme, jak je to vlastně opravdu s tou dálkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat