Dneska píšu už podruhé, teď večer se mi píše pěkně blbě, protože mám indisponované tři bříška prstů na levé ruce - pořádně jsem si je spálila při krájení chilli papriček. Use your head a příště si kup gumové rukavice.
Dneska byl nádherný den, ještě úplně letní. Spala jsem dlouho a pak jsem se vydala na malou tour de sekáče, narazila jsem i na jeden venkovní blešák. Letní akce venku mi budou zase chybět. Tahle byla asi jedna z posledních letos.
Tour de sekáče se elegantně přehoupla na sezení na zahrádce, jen tak v tričku, asi taky skoro naposled.
Nicméně překvapení dne vzniklo z tohoto divného útvaru:
Divný útvar po 40ti minutách v troubě na 200°C:
Anoo, pečený květák v celku v indické marinádě z jogurtu a koření. Chuťově opravdu dokonalost. Recept : USE YOUR HEAD Forget florets--roast the whole damn cauliflower . Doporučuju udělat té marinády víc a do zbytku, který se nevejde na květák, přidat ještě dvě lžíce bílého jogurtu a česnek a máte super dip na váš pečený květák. A "cumin" to chce ten indický, ne náš český chlebový kmín. Voní i chutná božsky.
A ještě doplněk ke článku o finských bankách, reakce jsem včera nashromáždila na party u Maritny:
Můj český kamarád František mi na mojí historku řekl, že když byl jednou v bance (finské bance) a řekl té paní, že dokud se jeho věc nevyřídí, neodejde, paní na něj zavolala ochranku. Fakt.
Jedna Finka říkala, že se i jí ptali na to, jestli ona nebo někdo z její rodiny byl během posledního roku politicky aktivní. Na ty další věci už se jí ale neptali.
úroda z balkonu |
Tour de sekáče se elegantně přehoupla na sezení na zahrádce, jen tak v tričku, asi taky skoro naposled.
Nicméně překvapení dne vzniklo z tohoto divného útvaru:
Divný útvar po 40ti minutách v troubě na 200°C:
Anoo, pečený květák v celku v indické marinádě z jogurtu a koření. Chuťově opravdu dokonalost. Recept : USE YOUR HEAD Forget florets--roast the whole damn cauliflower . Doporučuju udělat té marinády víc a do zbytku, který se nevejde na květák, přidat ještě dvě lžíce bílého jogurtu a česnek a máte super dip na váš pečený květák. A "cumin" to chce ten indický, ne náš český chlebový kmín. Voní i chutná božsky.
A ještě doplněk ke článku o finských bankách, reakce jsem včera nashromáždila na party u Maritny:
Můj český kamarád František mi na mojí historku řekl, že když byl jednou v bance (finské bance) a řekl té paní, že dokud se jeho věc nevyřídí, neodejde, paní na něj zavolala ochranku. Fakt.
Jedna Finka říkala, že se i jí ptali na to, jestli ona nebo někdo z její rodiny byl během posledního roku politicky aktivní. Na ty další věci už se jí ale neptali.
Hmmm... tak ten květák vypadá fakt lákavě! vyzkoušíme... ;)
OdpovědětVymazatSuper :) ať se povede!
Vymazat