neděle 7. září 2014

Use your head

Dneska píšu už podruhé, teď večer se mi píše pěkně blbě, protože mám indisponované tři bříška prstů na levé ruce - pořádně jsem si je spálila při krájení chilli papriček. Use your head a příště si kup gumové rukavice.

úroda z balkonu

Dneska byl nádherný den, ještě úplně letní. Spala jsem dlouho a pak jsem se vydala na malou tour de sekáče, narazila jsem i na jeden venkovní blešák. Letní akce venku mi budou zase chybět. Tahle byla asi jedna z posledních letos.


Tour de sekáče se elegantně přehoupla na sezení na zahrádce, jen tak v tričku, asi taky skoro naposled.


Nicméně překvapení dne vzniklo z tohoto divného útvaru:


Divný útvar po 40ti minutách v troubě na 200°C:


Anoo, pečený květák v celku v indické marinádě z jogurtu a koření. Chuťově opravdu dokonalost. Recept : USE YOUR HEAD Forget florets--roast the whole damn cauliflower . Doporučuju udělat té marinády víc a do zbytku, který se nevejde na květák, přidat ještě dvě lžíce bílého jogurtu a česnek a máte super dip na váš pečený květák. A "cumin" to chce ten indický, ne náš český chlebový kmín. Voní i chutná božsky.

A ještě doplněk ke článku o finských bankách, reakce jsem včera nashromáždila na party u Maritny:

Můj český kamarád František mi na mojí historku řekl, že když byl jednou v bance (finské bance) a řekl té paní, že dokud se jeho věc nevyřídí, neodejde, paní na něj zavolala ochranku. Fakt.

Jedna Finka říkala, že se i jí ptali na to, jestli ona nebo někdo z její rodiny byl během posledního roku politicky aktivní. Na ty další věci už se jí ale neptali.

2 komentáře: