neděle 27. července 2014

Návštěva z Imatry

O víkendu jsme tu měli Simovy rodiče, přivezli nám vysavač a povlečení a různé věci do kuchyně. Na oplátku jsme jim dali nazpátek povlečení s krokodýly a fotbalisty, prý se budou hodit pro vnoučata :-)

Nicméně Simo měl narozeniny a tak jsme v sobotu měli takový lehce slavnostní den, který začal borůvkovým cheesecakem, který jsem ale nestihla vyfotit celý (jak jsem avizovala v předchozím článku), protože byl příliš lákavý.



Pak jsme byli na výstavě o Tove Jansson (autorka Můmínků), která nás velmi příjemně překvapila. Tove Jansson totiž byla dost všestranná umělkyně, některé její obrazy opravdu Můmínky moc nepřipomínají. Velmi zajímavá výstava. Pak Stockmann a nákup jídla a pak piknik na Ullanlinnanmäki. Pak procházka, večer ještě večeře a popíjení u nás na balkóně.


Rodiče dneska dopoledne vyrazili domů a my jsme vyprali čtyři pračky a šli jsme se vykoupat. Vykoupat na Seurasaari do moře. Sice město, ale moře...slané, teplé a příjemné! Teď je deset večer, stále ještě krásně světlo a hlavně stále asi tak 27 stupňů, sedím na balkóně a okukuju naše chilli papričky, které si v tom vedru lebedí a rostou jak divé.

A nakonec jedny neuvěřitelné růže ze zahrady růží (Ruusupuutarha) - moje nové oblíbené místo v Helsinkách.





Žádné komentáře:

Okomentovat